DR Idræt

TENSEGRITY / BINDEVÆVS- OG ORGANMASSAGE / KRANIO-SAKRAL TERAPI v/ Marina Kuld

Behandlingsformer:




Kontakt:

Sygeplejeske Marina Kuld for tidsbestilling på 26 97 81 58 eller via mail på

kst@klinik-themis.dk



Pris for DRI medlemmer:

30 minutter koster 300 kroner.

60 minutter koster 550 kroner.


Pris for ikke medlemmer af DRI:

30 minutter koster 400 kroner.

60 minutter koster 700 kroner.


TENSEGRITY


En behandling med tensegrity er ideel til at løsne spændinger i musklerne, smerter i ledende og stivhed i bevægelserne. Tensegrity giver dig en fornemmelse af velvære, en forøgelse af fleksibilitet.


Tensegrity betyder "en elastisk enhed der giver efter" og har fokus på muskler og sener samt bindevævet i kroppen. Vores krop er dannet som en tensegrity struktur. Når man falder eller slår sig, forplanter stødet sig gennem kroppen som en bølge, der ender med at forlade kroppen igen, hvis altså den energi, som stødet udgør, frit kan løbe igennem.


Hvis en "chokbølge" bevæger sig gennem et led, der er afslappet, går bølgen igennem ledet, men hvis ledet er fastlåst, kan bølgen ikke gå videre, og al den indkommende kraft sætter sig i det allerede overbelastede led. På denne måde vil alle livets belastninger ophobe sig de 4-5 steder, hvor vi har fået vores første fastlåsninger og resulterer i spændinger, smerte eller skævhed. Tensegrity er en metode, der kan genetablere det frie flow og dermed åbne for energien i kroppen.

Tensegrity er godt som en traumaløsende teknik i tilfælde af, at vi bliver udsat for et trauma (en fysisk eller psykisk skade) Det kan f.eks. være fra et fald, et slag et følelsesmæssigt chok eller en alt for hurtig bevægelse i kroppen. Piskesmæld er et typisk eksempel på en hurtig bevægelse, der bliver siddende i kroppen.

En lille låsning ét sted i rygsøjlen kan bevirke ændret form og nedsat mobilitet i hele rygsøjlen og med tiden andre steder i kroppen. Der er nemlig ofte sådan, at et traume kommer ind ét sted og sætter sig som et problem et andet sted. Det kan derfor være svært at se og forstå sammenhængen i flere umiddelbart usammenhængende symptomer, men der er som regel en sammenhæng. Mindre bevægelser kan også sætte sig som stivhed i kroppen. Hvis man f.eks. har en skæv holdning, foretager gentagne bevægelser der resulterer i spændinger, sidder i en uhensigtsmæssig stilling ved skrivebordet og så videre. Som ung lægger man ikke mærke til disse opsamlede spændinger, men senere kommer stivheden og smerterne. Måske bliver man lidt krumbøjet, halter lidt eller får vejrtrækningsbesvær - alt sammen noget der kan frigøres og løsnes op med tensegrity.


Man kan behandle udelukkende med tensegrity, men behandlingsformen kan også kombineres ind i de kranio-sakrale teknikker, hvorfor tensegrity behandler samme symptomer som kranio-sakral terapi. Skal man nævne et specielt symptom er gigt værd at nævne, da man kan gå ind at arbejde på de enkelte led f.eks. både fingre, hofte og knæ og gøre dem mere elastiske.


Tensegrity i praksis:

Klienten ligger som regel på en briks fuldt påklædt. Som den første del af behandlingen starter terapeuten med at mærke, hvor kroppen er blød og medgørlig, og hvor den er stiv og uelastisk og gør modstand. Så starter behandlingen med at påvirke de steder, der er blokeret og det sker med små, næsten umærkelige tryk, vrid og træk. 

BINDEVÆVSMASSAGE


Bindevævsmassage - også kaldet Rosenberg Teknik® -  er en blid, behagelig og specifik behandlingsmetode, der er effektiv til at rette kroppen op. Den kan give en bedre kropsholdning, mere graciøse bevægelser, øge kroppens fleksibilitet, forbedre vejrtrækning og give en dejlig fornemmelse af velbehag.

Kroppens bindevæv udgør mere en 50 % af kroppens vægt og indeholder en ikke ubetydelig del af nervetråde. Når man arbejder på bindevævet, arbejder man således både på muskulaturen men også med nervesystemet. Rosenberg Teknikken® arbejder meget i dybden og behandlingsformen har derved en meget dybdegående effekt samt en længerevarende virkning. Hvis terapeuten får muskelhinderne til at slappe af, bliver muskelfibrene afslappede, derfor kan Rosenberg Teknik® terapeut løsne en muskel med et let tryk på muskelhinden, i stedet for at mase dybt i musklens modstand.


Teknikken avendes på forskellige steder på kroppen, hvor man går ind og bearbejder kroppens triggerpunkter, akupunkturpunkter, meridianer, og ''akupunkturstriber''. Den bygger på den sidste nye forskning i vestlig biokemi, biofysik og mikroanatomi, kombineret med en unik model af bindevævsopbygning i det 5000 år gamle kinesiske akupunktursystem.
Rosenberg Teknik® kan afhjælpe mange gener i forbindelse med arvæv f.eks. efter en operation.




Rosenberg Teknik® i praksis:


Klienten udfører nogle enkle funktionstest.


Klienten ligger på en briks iført trusser/underbukser og der afdækkes kun den del af kroppen, der ikke behandles.


Klienten kan også være påklædt, men dette ofte kan besværliggøre behandlingen, hvis der skal arbejdes gennem flere lag tøj.


Efter behandlingen tilbydes vand, da kroppens affaldsstoffer skal skyldes ud.


Jeg foreslår som regel cirka tre behandlinger, hvorefter jeg laver en evaluering. 


KRANIO-SAKRAL TERAPI

Kranio-Sakral Terapi (KST) er en meget blid, men også dybtgående behandlingsform, der kan korrigere problemer, som påvirker Kranio-Sakral systemet.  Metoden består i at lægge et let tryk på specielle steder på hovedet, nakken og korsbenet. Da alle vores nerver udspringer omkring kraniet og rygsøjlen, kan terapiformen have en positiv virkning i form af at frigøre spændinger.


KST ruster en til bedre til at kunne tackle hverdagen og kan have en god effekt bl.a. på følgende tilstande:

  • Trafik- og sportsskader; piskesmæld
  • Nakke- ryg smerter og spændinger
  • Hovedpine og migræne
  • Stress, anspændthed og koncentrationsbesvær
  • Fordøjelsesproblemer / halsbrand m.m.
  • Ledsmerter, stivhed og nedsat bevægelse i kroppen
  • Muskelspændinger og arvævsproblemer
  • Bækkenløsning
  • Menstruationsbesvær
  • Allergier og astma
  • Svimmelhed
  • Kæbespænding, tandstilling og bidefunktionen
  • Børn med indlæringsproblemer, motoriske og psykiske problemer, kolik og søvnproblemer


KST kan have god effekt på stressrelaterede symptomer så som:
Generelt spændte muskler, især ømme nakke- og skuldermuskler, søvnløshed, sammenbidte kæber, skæren tænder, hovedpine, hjertebanken, maveproblemer, dårlig fordøjelse, forstoppelse/diarré, irritabilitet, håbløshed, mange bekymringer, stigning i drikke- og rygevaner, ubestemt angst.


Man behøver ikke nødvendigvis at have nogle symptomer for at modtage behandlingen. Et ønske om generel velvære, eller at ville yde omsorg for sig selv, kan have en forebyggende virkning.


Problemer i Kranio-Sakral systemet kan stamme fra fødslen, en ulykke eller slag i hovedet, ryggen, korsbenet eller halebenet. Problemer kan også opstå gradvist fra en dårlig kropsholdning, eller ved for højt stressniveau. Mange af vores "almindelige" skavanker kan afhjælpes ved at genoprette en normal funktion i Kranio-Sakral systemet.


Kranio-Sakral Terapien i praksis:


Behandlingsformen består af forskellige teknikker, der alle har "det blide tryk" til fælles. Det vil sige at terapeuten med meget let hånd trykker specielle steder på hoved, nakke, ryg og korsben.


Under behandlingen ligger klienten på en briks på ryggen eller på maven med tøj på.  Børn og også spædbørn kan modtage behandlingen siddende eller båret - af pårørende eller af terapeuten.


Mange klienter oplever en dyb form for afspænding, en behagelig søvntilstand, hvor man dog er bevidst om omgivelserne.


Som reaktion på behandlingen oplever mange klienter efterfølgende stor tørst, en udrensning af kroppen, forbigående træthed og lignende. Disse reaktioner aftager hurtigt og er kun et tegn på at kroppen begynder at slippe sine spændinger.


Jeg har en fast politik angående behandlingernes effekt. Hvis der ikke er sket markante ændringer indenfor i hvert fald 3 behandlinger, vil jeg ofte indstille vores forløb.


Behandling og samtale varer typisk en times tid.  


ORGANMASSAGE

Organmassage er en blid og præcis form for massage, der frigør spændinger i organerne og musklerne rundt omkring disse. Massagen er med til at forbedre bevægelsen af organerne samt blodcirkulationen til dem. Hvor sund din krop er, og hvor meget velvære du føler, er i stor grad afhængig af, hvordan organerne fungerer.

Der kan være mange forskellige årsager til nedsat organbevægelse, men infektioner eller operationer med deraf følgende arvæv, eller spændinger i bindevævet omkring organerne kan være en årsag. Hvis vejrtrækningen ikke er optimal, f.eks. ved stresstilstande, påvirkes mellemgulvets masseren af tarmsystemet.

Organmassage kan afhjælpe følgende problemer:
Jeg kombinerer organmassagen med alle mine andre teknikker i de enkelte behandlinger, men jeg giver også et samlet forløb på 3 behandlinger, hvor hele organsystemet arbejdes grundigt igennem. 
 
Spiserør:
Spændinger i spiserøret kan give nakkespændinger, sure opstød og dårlig ånde.


Mavesækken:
Spændinger i forskellige dele af mavesækken kan give smerter under brystkassen på venstre og højre side, samt problemer med at tømme maven og manglende mæthedsfornemmelse.
Mavebrok (en del af mavesækken er suget op i brystkassen) kan give stakåndethed, hjertesmerter, behov for at indtage mange små måltider, sure opstød, nakkespændinger , astma, smerter når man bøjer sig fremover, anoreksi, dårlig lugt ud af munden. Nedsunken mavesæk, ptsosis, kan forårsage besvær med at løfte armene over hovedet, svært ved at tømme maven, manglende mæthedsfølelse, hængemave, smerter imellem skulderbladene på venstre side, oppustethed..

Lever:
Problemer med leveren kan give smerter under nederste del af brystkassen i højre side samt træthed og spænding i højre skulder.

Nyre:
Nyrerne kan være sunket ned f.eks. som følge af et trafikuheld, et chok eller et for hurtigt vægttab. Hvis venstre nyre er nedsunket, kan det resultere i manglende lyst til sex samt angst. Hvis højre nyre er nedsunket kan det give træthed samt smerter i underlivet og ned på forsiden af lårene.

Milt:
Problemer med milten kan give kolde hænder og fødder. Desuden kan miltproblemer have betydning i forbindelse med over- eller undervægt.

Bugspytkirtel:
Problemer med bugspytkirtlen kan give træthed og uoplagthed, specielt om morgenen

Tyndtarm:
Problemer med tyndtarmen kan give diarre, ryg- og hofteproblemer.

Tyktarm:
Problemer med tyktarmen kan give forstoppelse, hæmorider samt nakke-, ryg- og hofteproblemer.

Tolvfingertarm og galdeblære:
Problemer med tolvfingertarmen og galdeblæren kan give allergi, eksem, og problemer med at fordøje fedtstoffer samt  smerter i højre side af bugen 45 grader over navlen


Blære og prostata:
Problemer med blære og prostata, kan give problemer i form at inkontinens og problemer med at tømme blæren


Livmoder og bækkenbund:
Problematikker i livmoderen kan give smerter, f.eks. menstruationssmerter samt ureglmæssige og kraftige menstruationer. Spændinger i bækkenbunden kan give seksuelle problemer samt kæbe- og halsspændinger.